John Nieland 'Als een stille rode draad': Naarden

16 September - 16 October 2022
About
OPENING:
Vrijdag 16 september tussen 19.00 en 22.00 uur.
De openingshandeling is om 20.00 uur en wordt verricht door Dr. Ashis Brahma.

LOCATIE:
Warnars & Warnars Art Dealers, Markstraat 29, 1411 CZ Naarden

Wil je bij de opening aanwezig zijn, stuur dan PB
John Nieland - expressionistische kunstschilder gerelateerd aan de stijl van CoBrA - exposeert van 16 september t/m 16 oktober met 'als een stille rode draad' bij Warnars & Warnars Art Dealers in Naarden Vesting.
Voor deze expositie heeft Nieland een selectie samengesteld van olie-werken op doek en een serie werken op papier over woordeloze connecties en onzichtbare verbindingen, niet gebonden aan tijd, plaats of omstandigheden.
Daar waar de wereld stil stond, sloop het leven voort en regen indrukwekkende gebeurtenissen in het leven van Nieland zich als een rode draad aan een. Het verlies van zijn moeder, de zorg voor zijn verslagen vader en een liefde op afstand veroorzaakten turbulente emoties en nieuwe inzichten. In zichzelf gekeerd schilderde Nieland verder, kregen werken een diepere gelaagdheid en betekenis, geïnspireerd door het manifest en gedachtengoed van de CoBrA beweging.
Nieland: “’als een stille rode draad’ staat voor je weg blijven vervolgen, creëren vanuit het hart en stellig geloven in de speling van het lot.”

Na zijn ‘Hommage aan Lucebert’ keert Nieland met ‘als een stille rode draad’ terug bij Warnars & Warnars Art Dealers.